De Stichting Van Steen En Natuur heeft bij industriële monumenten in de Ooypolder informatieborden geplaatst. Deze bestaan uit twee paneeltjes met tekst en uitleg over het betreffende industrieel monument. Ook bij het trafohuisje staat zo'n informatiebord. Op de beide paneeltjes (40x30cm.) werd door een onverlaat een hagelschot afgevuurd, met als gevolg dat het geheel een armzalige, sneue maar zeker ook een agressieve uitstraling heeft. Dat vraagt om zo nu en dan een kleine (of grotere) ingreep. Transformatieve infotainment, zogezegd.

 

_______________

 

- trafotainment 7 -

 

 kunst onderweg

 

MAAS en de polder - vanaf september 2023

 

 

Een schilderij in de polder! Kunst onderweg, zou je kunnen zeggen. Vanaf september 2023 zal met regelmaat telkens een nieuw schilderij één week lang te zien zijn op de infoborden bij het trafohuisje.Deelnemers: Bart Drost, Jos van Gessel, Frank Tarenskeen, Marcel Bors, Frans Drummen, Kees Raemaekers, Diederik Grootjans, Mieke Koenen, Madeleine Jansen, Sophie Teunissen, Sjoerd Tegelaers, Niels Beugeling, Karin Elfrink, Dieke Coumans e.a.

 

_____________

 

- trafotainment 6 -

 

 dichter bij de grond

 

MAAS en de polder - augustus 2023  -  Wilma Gosejacob e.a.

 

 

Onder het motto Het Hooge Woord lazen in augustus 2022 tijdens een marathon presentatie 14 dichters vanaf het bordes van het trafohuisje hun gedicht voor. Een jaar later, in de maand augustus zullen gedichten verschijnen op de info-borden bij dat zelfde huisje, 'dichter bij de grond' zogezegd. Elke drie dagen een nieuw gedicht.

Deelnemende dichters: Liesberth Ulijn, Noud Bles, Hans Rothuizen, Wilma Gosejacob, Marijke Foncke, Maria van Raak, Saskia van Leendert, Zwaantje Ariens-Storm, Zwaantje de Vries en Ria Roerdink.

 

 

_______________

 

- trafotainment 5 -

 

 wat verdwijnt blijft

 

MAAS en de polder - 29 juli 2023  -  Bart Drost

 

 

Ter voorbereiding van 'augustus gedichtenmaand' bracht Bart Drost een witte papieren onderlaag aan op de infoborden van het trafohuisje. Om de klus wat minder saai te laten zijn besloot hij gescheurde stukken papier kriskras op de panelen te plakken. Met als resultaat enkele abstracte composities. Na enige tijd ontdekte Drost dat bij het opdrogen van de door de behangerslijm natte vellen papier de compositie van karakter veranderde. En zo werd een voorbereidende klus een transformatie in zichzelf...

 

 

_______________

 

- trafotainment 4 -

 

lijnen trekken

 

MAAS en de polder - 9 t/m 15 juni 2023  -  Bart Drost

 

 

Bart Drost verbindt de gaten die de hagelkorrels op de informatieborden hebben achtergelaten met zwart draad. De lijnen die zo ontstaan worden aanvankelijk toevallige tekeningen. Maar het nodigt ook uit tot keuzes maken. In feite zijn zeven dagen lang niet voldoende om alle mogelijkheden uit te proberen

 

 

_______________

 

- trafotainment 3 -

 

gekleurde hagel

 

MAAS en de polder - 1 t/m 5 juni 2023  -  Ernie Bossmann

 

 

Op 1 juni ging Ernie Bossmann iets uitproberen op de doorzeefde infopaneeltjes bij het trafohuisje. En toen ze eenmaal toch zo bezig was kon ze net zo goed even doorgaan. Met van die pompoms/pomponnetjes, die had ze nog. De weersvoorspellingen beloofden 'veel zon en weinig kans op gekleurde hagel'. Te zien tot dinsdag 6 juni.

 

 

________________

 

- trafotainment 2 -

 

en zo zo en

 

MAAS en de polder - mei 2023  -  Pnin Pnin & Bart Drost

 

 

Pnin Pnin (hij schrijft en maakt muziek) en Bart Drost maakten samen een 'poëtisch project'. Via e-mail hebben ze daartoe woorden gewisseld. Gedurende de maand mei van 2023 is op het voormalig informatiebord bij dit trafohuisje het resultaat te zienvan deze unieke samenwerking. Om de dag verschijnt er een nieuwe tekst op het bord, te beginnen op zaterdag 6 mei. En zo ontstond quasi een gedicht...

Klik hier voor het uiteindelijke gedicht

 

________________

 

- trafotainment 1 -

 

verzachtende omstandigheden

 

MAAS en de polder - mei 2023  -  Bart Drost

 

 

Op het informatiepaneel bij het Trafohuisje werden hagelschoten afgevuurd, met als gevolg dat het geheel nu een sneue maar zeker ook een agressieve uitstraling heeft. Op maandag 1 mei plaatste beeldend kunstenaar Bart Drost papieren pijlen in de kogelgaten, om de boel te verzachten. De pijlen werden gemaakt door collega-kunstenaar Els Jacobs.