de voorlopig laatste activiteit van MAAS in het atelier Bart Drost - december 2017

 

     

 

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"

 
De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde onder de verzamelnaam MAAS zijn ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, nu eens kwamen er onverwachte samenwerkingen tot stand, dan weer werd er simpelweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

 

Telkens alles wegruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuïteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven.

 

Van 1 januari tot 31 december 2017 maakte Bart Drost met regelmaat kleurrijke tekeningen in vetkrijt. Soms dagen achtereen telkens éen enkele tekening, ook wel eens meerdere tekeningen op een dag, dan weer een tijdje helemaal geen. Hij kiest bewust voor eenzelfde formaat en materiaal. De thematiek is het leven van alledag, tot onderwerp kiest hij de dingen die hij meemaakt, losse gedachten en verre herinneringen, dromen en fantasieën.

 

Wanneer een tekening 'af' is, wordt deze prompt ingelijst. In tegenstelling tot eerdere series beschouwt Drost zijn tekeningen uit 2017 dan ook als van elkaar onafhankelijke werken. 239 tekeningen presenteerde hij gedurende de hele maand december 2017 in de voormalige melkfabriek Maas & Waal, waar vanaf 2018 weer permanent zijn atelier gevestigd is.

 

 

klik hier voor een overzicht van alle vetkrijttekeningen uit 2017

 

the making of...

 

 

  *****