MAAS-mixed 05 - januari 2016

 

 

 

'Vreugdbewijzen'

Vanaf 1996 heeft Ada Dispa vuurwerk als medium gebruikt, feestvreugde als allegorie, succes gehad. En op een dag kreeg zij een burn-out. Zwartgeblakerde vuurwerkresten.

Toen is ze maar kleurplaten gaan tekenen.

 

Enthousiast geworden en met een oud plan om werk van collega tekenaars te verzamelen kreeg Ada het idee collega’s te vragen een kleurplaat voor haar te tekenen in ruil voor één van haar hand. Inmiddels heeft zij meer dan 30 kunstenaars die mee doen en zijn er nog vele die ze wil uitnodigen. Bij MAAS-mixed deze eerste presentatie.

 

'Spielwahn'

Speelgoed is functioneert niet alleen als object, wij geven er ook persoonlijkheid aan. Daardoor krijgt het een identiteit en raken we er aan gehecht. Door onze huidige manier van leven en de overvloed aan speelgoed vindt veel minder hechting plaats en is er veel vervanging.

 

Anne Moses koppelde haar afstudeerproject aan de AKI (2015) aan haar scriptie over wat zij noemt 'speelgoed consum' aan elkaar. Vaak hebben kinderen veel meer speelgoed dan waarmee zij ooit zouden kunnen spelen. Consumeren of 'iets willen hebben' begint met speelgoed. Al langere tijd in speelgoed geïnteresseerd heeft Anne als designer in een speelgoed groothandel gewerkt, wat haar een heel andere blik op de speelgoed-industrie gaf.

 

In het begin van haar proces richtte Anne zich met name op speelgoed-recycling, maar dan begon zij zelf te spelen...

 

Theo's hoekje

 

Klik hier voor meer kleurplaten getekend door Ada Dispa

 

Klik hier voor meer foto's van Annes 'Spielwahn'

 

 

  *****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 31 januari 2016

 

Boerenkool/pastinaak soep
4 pers

Nodig

1 teentje knoflook

1 kleine ui, gesnipperd

1 liter water

2 bouillonblokjes

400 gr boerenkool, gesneden

2 pastinaken, in stukken

1 eetlepel mosterd

peper en zout, naar smaak

pijnboompitjes, ter garnering

 

Bereiding

Verhit een koekenpan met een klein klontje boter of een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook en ui aan, tot het zacht wordt.

Breng een pan met 1 liter water en de 2 bouillonblokjes, de boerenkool en pastinaak aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de groenten gaar zijn.

Voeg de knoflook, ui en een eetlepel mosterd toe aan de soep. Pureer het geheel met een staafmixer in de pan tot een gladde soep en breng eventueel nog op smaak met zout en peper.