MAAS-Project no. 02   14 februari 2016

Zorgcentrum/bejaardenhuis Nieuw Doddendaal in het centrum van Nijmegen heeft per 15 februari 2016 haar deuren gesloten. Gedurende de transitie van oud naar nieuw werden al geruime tijd  een groot aantal appartementen niet meer bewoond.
 
MAAS benaderde het management van Nieuw Doddendaal met het verzoek enkele appartementen beschikbaar te stellen aan beeldend kunstenaars. Deze zouden er dan gedurende de laatste weken dat er bewoners waren als 'artist in residence' nieuw werk kunnen maken. Een win/win situatie: er zou wat leven in de brouwerij van het bejaardenhuis komen en de kunstenaars konden zich laten inspireren door een omgeving die zo geheel anders is dan die van hun eigen atelier.

 

Nieuw Doddendaal heeft de kunstenaars met open armen ontvangen en hun tijdelijk onderkomen gefaciliteerd. Van 7 januari tot 13 februari 2016 zijn zij in hun tijdelijke ateliers aan de slag gegaan. Het indringende resultaat van 'MAAS Artist Residence in het bejaardenhuis' hebben op zondagmiddag 14 februari 2014 meer dan 150 belangstellenden ondanks snijdende sneeuw en koude mogen ervaren.

 

Voor de presentatie van Bart Drost klik hier

Voor de presentatie van Gabi Rets klik hier

Voor de presentatie van Yvonne Halfens klik hier

Voor de presentatie van Diederik Grootjans klik hier

Voor de presentatie van Mirjam Rudolphus klik hier

Voor de presentatie van Frank Ter Beek klik hier

Voor de presentatie van Marcel Bors klik hier