MAAS ruimte voor kunst - 09 okt / 14 nov 1993

 

 

‘Glas in beweging’

 

De musicus Michael Weilacher verzorgt tijdens de opening een optreden waarbij hij traditioneel slagwerk en glaswerk bespeelt.

 

Van Tetterode Glasatelier in Voorthuizen heeft ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan 18 kunstenaars gevraagd speciaal voor deze gelegenheid een nieuw glasobject te ontwerpen. De materialen, faciliteiten en deskundige begeleiding leverde het bedrijf.

 

´Glas in beweging´ laat zien hoe kunstenaars met verschillende achtergronden een object van glas hebben gerealiseerd. Zowel glaskunstenaars als zij die slechts incidenteel met glas werken leverden een bijdrage aan deze tentoonstelling. De kunstenaars kregen nauwelijks beperkingen opgelegd. Daardoor is niet alleen een boeiende expositie ontstaan maar ook een rijk gemarkeerd overzicht van de mogelijkheden en toepassingen die glas heeft voor beeldend kunstenaars.

 

Deelnemende kunstenaars:

Hedda Buys, Bert van Loo, Hera Cavel, Marie Mészàros, Dorothé van Driel, Sien van Meurs, Bart Drost, Frans-Josef Nispen, Stan Goes, Mieke Pontier, Pieter Groot, Sybrand Steen, Karla Kaper, Sacha van Tetterode, Elfry Knook, Tirsa Verrips, Florian Lechner, Jorg Zimmerman.