MAAS en de polder - 2022/2023

________________________________________________________

 

- transformatie 2 -

 

'het weerhuisje'

 

MAAS en de polder - november 2022

 

 

 

Het transformatorhuisje aan de Hezelstraat in de Ooijpolder riep bij Daniëlle Brans zowel als bij Rein van Vucht  - onafhankelijk van elkaar - prompt dezelfde associatie op, namelijk die van een weerhuisje. Zij wilden daar heel graag vorm aan geven.

MAAS heeft deze twee beeldend kunstenaars met elkaar in contact gebracht, met als resultaat een performance die zij samen ter plekke uitvoerden op zondag 27 november 2022 van 13.00 tot 15.00 uur. Al doende toverden zij het transformatiehuisje voor twee uur om tot Het Weerhuisje.

 

 Voor een korte impressie van deze interventie klik hier.

 

__________________________________________________________

 

 

 - transformatie 1 -

 

  'iets met klei'

 

MAAS en de polder - oktober 2022

 

 

Op zondag 30 oktober is Rein van Vucht de eerste beeldend kunstenaar die een tijdelijke transformatie aan het trafohuisje uitvoert.

Zijn project gaat over de relatie tussen voormalige industrie, de steenfabrieken, en de nieuwe natuur die nu rond het elektriciteitshuisje ontstaat. Van klei uit de Waal - die ook door de steenfabrieken die destijds in de Ooijpolder stonden werd gebruikt - maakt hij amoebe-achtige vormen en plakt deze nat en wel tegen de buitenmuur van het trafohuisje. Het aanbrengen van deze beestjes staat symbool voor de idee dat uiteindelijk de natuur de omgeving overneemt.

Onder invloed van de weersomstandigheden zullen de figuurtjes geleidelijk aan weer opgenomen worden in de natuur van de Ooijpolder en daarmee is dan de cirkel weer rond.

 

 

Voor een korte impressie van de werkzaamheden aan deze interventie klik hier.