MAAS-kort oktober 2014
Meer foto's:
*****
Bij de finissage in MAAS-kort wordt soep geserveerd.
In dit geval op zondag 26 oktober 2014:
Uiensoep met kaneel
Nodig voor 6 personen:
* 2 kilo uien
* 1 kaneelstokje
* 1 laurierblad
* 4 eetlepels extra vierge olijfolie
* 1 liter groentebouillon
* 3/4 liter droge witte wijn
* 2 theelepels basterdsuiker
* vers gemalen zwarte peper
* zout naar smaak
Bereiden:
Bak de uien 30 minuten onder telkens roeren totdat ze gaan karameliseren.
Dan bestrooien met basterdsuiker en beetje zout.
Bouillon toevoegen, suiker al roerend geheel laten smelten.
Wijn, laurierblad en kaneelstokje erbij en 1 uur laten sudderen met deksel op de pan.
Tenslotte vers gemalen zwarte peper toevoegen en eventueel afmaken met wat zout.