MAAS-mixed 01 september 2015

 

 

In het kader van hun project “Verkenningen” hebben Marcel Bors en Mirjam Rudolphus gedurende 4 weken kunnen werken binnen de muren van MAAS.

 

Marcel Bors manifesteert zich al zo’n 25 jaar binnen het kunstenveld. Mirjam Rudolphus is in 2003 afgestudeerd aan de AKI. Haar beeldend werken heeft sindsdien nagenoeg stilgestaan. Nu, na 12 jaar, is het zoeken naar of, en welke, plek kunst in haar bestaan krijgt.  In het verleden hebben zij al vaker samengewerkt. De periode in MAAS was meteen ook een verkenning naar wat voor invloed het heeft om samen in dezelfde ruimte te werken. En om te ontdekken of er opnieuw een vorm van samenwerking zou ontstaan.

 

Op beide openingsdagen heeft Marcel Bors uit Taptoes van 1957 spannende zeemansverhalen en het complete verhaal 'Marcellino pane et vino' voorgelezen.

 

 

meer foto's:

 

De planten

 

'verkenningen' op facebook

 

Marcellino, pane et vino  

 

 

*****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 27 september 2015:

 

 

 

Maissoep

voor 4 personen

  • 2 preien
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal oelek
  • 600 g mais (blik à 300 g)
  • 200 ml kokosmelk
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 15 g koriander
  1. Was de prei en snijd in ringen.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de prei samen met de sambal oelak 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de mais, kokosmelk en hete groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur 3 min. doorkoken.
  4. Snijd de koriander grof, houd een paar takjes achter voor garnering.
  5. Neem de pan van het vuur, voeg de gesneden koriander toe en pureer met een staafmixer tot een egale soep.
  6. Verdeel over de borden en garneer met de achtergehouden koriander.
  7. Breng eventueel op smaak met zout.