MAAS-jong! no. 11   28 & 29 oktober 2017

 

  

 

'Als je iets doet moet je het goed doen en dat vergt tijd'. Soms raak je klem tussen de wereld van de vrije kunst en die van de commerciële opdrachten. Dit is nu ook Reinier Kroese overkomen. Met als resultaat een pijnlijke beslissing en deze onbedoelde MAAS-primeur:

 'de regisseur' is tot nader tijdstip uitgesteld

 

Reinier Kroese studeerde dit jaar af aan de regisseursopleiding van het KASK in Gent met de film ‘Een Korte Vertelling over een Grote Queeste’, een komische fantasyfilm met live-action personages en geanimeerde achtergronden.


Voor deze presentatie in MAAS gaat hij een samenwerking aan met Anna Hakvoort en David Kroese en zullen er originele werken, interpretaties en herinterpretaties te zien zijn.


Anna Hakvoort tekent en schildert. Via animatie technieken brengt Reinier enkele van haar schilderijen en tekeningen in beweging en geeft hij zijn eigen invulling en betekenis aan de werken, los van hetgeen de maker er mee bedoeld zou kunnen hebben.


David Kroese is filmer en VJ. Hij presenteert de animaties die Reinier maakte van Anna’s werken in een eigen setting.


En wie is nou de regisseur in dit geheel?
 
De kunstenaar die de schilderijen maakt?
De filmmaker die de werken animeert?
De VJ die de animaties vertoont?


de regisseur is te zien in MAAS, gedurende het weekend van 23 en 24 oktober 2017

 

*****

 

MAAS is een initiatief van beeldend kunstenaar Bart Drost. Hij stelt zijn atelier 'om niet' aan collega-kunstenaars ter beschikking. Er is geen winstoogmerk, er is geen subsidie. Onafhankelijkheid is een groot goed.