MAAS-mixed 09 - september 2016

 

 

 

Oda le Noble was jarenlang een opvallende verschijning in de Nijmeegse binnenstad. Ze posteerde zich aan de randen van je aandachtsveld en rammelde ritmisch met haar tamboerijn. Flarden van mystieke teksten mengde ze met spontane klankpatronen. Voor de een was zij een spirituele geest, voor de ander een irritante stoorzender. Zij overleed in 2015.

Het jubilerende MAAS wilde een ode aan haar brengen - een ode aan de eigenzinnigheid - en nodigde veertien kunstenaars en muzikanten uit om zich door Oda’s leven te laten inspireren.  Zij presenteerden zich met tekeningen, foto’s, installaties, autonome beelden, teksten, performances en composities binnen de muren van MAAS, tot in de kelder en de voortuin toe.

Met bijdragen van Miek van Dongen, Gaby van Dongen, Bertin van Vliet, Ernie Bossmann, Marjoke van de Plassche, Nina de Vroome, Ada Dispa, Ans Verdijk, Bart Drost, Harmjan Roeles, Mark Blom, Lilia Scheerder, Peter Johan Nijland, Herman van den Muijsenberg.

View the embedded image gallery online at:
http://www.maasartistresidence.nl/?id=604#sigFreeIdc712b1a580

 

De ode van Marc Blom

De ode van Ernie Bossmann

De ode van Theo Jennissen

De ode van Herman van de Muijsenberg

De ode van Ans Verdijk

 

 

Ruim baan voor eigenzinnigheid. Blijven trommelen is het devies. Vergeet het belang van de knipoog niet, zomin als dat van de gulle lach. Blijf spelen! Aarzel niet!

Klik op het konijn! Vooruit! Nu!

 

 

 

 

  *****

 

Op zondag wordt in MAAS soep geserveerd.

In dit geval op 25 september 2016

 

 

Groene soep met tuinkers

6 personen

 

2 courgettes

200 gram spinazie

1 grote aardappel

1 grote ui

2 teentjes knoflook

flinke scheut olijfolie

1 liter groentebouillon

twee takjes verse peterselie

twee takjes verse koriander

wat verse bieslook

fenegriek

peper en zout

handje tuinkers

 

Snijd courgettes, ui, aardappel en knoflook in stukjes.

Fruit in de olie, samen met de spinazie.

Groentebouillon erbij en laat 20 minuten sudderen.

Peterselie, koriander, bieslook, fenegriek toevoegen.

Pureren met de staafmixer.

Afmaken met peper en zout.

Opdienen met handje tuinkers.