MAAS- mixed 02 - beeldenmarathon oktober 2015

 

 

Eind oktober 2015 functioneerde MAAS een week lang als een open atelier voor negentien beeldenmakers uit Nijmegen en omgeving. Gedurende die dagen kregen   zij de gelegenheid ter plekke een of meerdere beelden te maken. Gezamenlijk of ieder voor zich. De deelnemende kunstenaars - rijp en groen, jong en oud - konden gaan en komen wanneer zij wilden. Ieder bracht zijn eigen materiaal mee of grasduinde in de kelder van MAAS.

'Liefde' was het verbindende thema: liefde voor het vak, het materiaal, het leven, de ander, enzovoorts.  Concreet was er niets. Mogelijkheden waren er te over...

 

Plezier in het maken van beelden en de nieuwsgierigheid mee te maken hoe de collega's de zaken aanpakken stonden voorop.

Er is een wonderlijke verzameling beelden uit voortgekomen.

 

Ria Roerdink en Jan Hoenselaar speelden 'Poetry Songs'

en het klein MAAS-receptenboek 'er is soep!' werd gepresenteerd.

 

Deelnemers:  Babette Degraeve, Bart Drost, Casper ter Heerdt, Frank ter Beek, Frans Drummen, Gabi Rets, Gerard Stephanus de Groot, Hanneke van Broekhoven, Harmjan Roeles, Judith Walboomers, Maartje de Valk, Marjoke van de Plassche, Marjorie Slooff, Marlieke Overmeer, Merel Holleboom, Milian van Stokkum, Pauline Verkuijlen, Ria Roerdink en Yvonne Halfens.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.maasartistresidence.nl/?id=535#sigFreeIdff890cd634

 

meer foto's, met dank aan Thijn van de Ven:

 

de beelden

de bezoekers

19 beeldenmakers aan het werk

...en ik neem mee...

 

  *****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 25 oktober 2015:

 

 Pittige bonensoep
4 pers

 2 eetl. plantaardige olie

1 ui, versnipperd

2 tenen knoflook, geperst

1 rode en

1 groene paprika, zaad verwijderd en in stukjes

125 g kleine champignons, in plakjes

1/2 theel. chilipoeder, of naar smaak

1 theel. gemalen komijn

400 g gemengde bonen uit blik, uitgelekt en afgespoeld

400 g kleingesneden tomaten uit blik

6 dl tomatensap

3 dl groentebouillon

2 eetl. korianderblad, fijngesnede

 

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin al roerend ui, knoflook en paprika 2-3 minuten.

Voeg champignons, chilipoeder en komijn toe en schep alles nog ca. 30 seconden op laag vuur om.

Voeg bonen, tomaat, het tomatensap, bouillon en koriander toe.

Roer alles goed door en breng de soep aan de kook.

Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel schuin op de pan 20 minuten zachtjes op een laag vuur koken tot alle groenten gaar zijn.

Schep de soep in kommen en garneer elke portie met een scheutje sojaroom en wat verse plukjes koriander.