MAAS-jong! 08 - juni 2016

 

 

 

Janina Frye studeerde in 2014 af aan de afdeling fine arts van AKV St.Joost in Den Bosch. De werkperiode in het kader van MAAS-jong! heeft zij aangegrepen om een voor haar nieuwe vorm van samenwerking aan te gaan met schrijver Jan Möltgen (Keulen) en graphic designer Gezim Muharemi (Amsterdam). Het resultaat is een verzameling werken in MAAS, waarbij de vraag 'wie heeft wat gemaakt' niet meer relevant is: het is een project van een drie-heid.

 

 

"In 'Remember to breathe' the artists are dealing with the subject of appearance and how nowadays the aesthetics of enactment is playing a big role in our daily life. It offers an open space for all possible thoughts, discussion, creation and action around the subject. It shall lead to new questions."

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.maasartistresidence.nl/?id=597#sigFreeIde2119431e2

 

  *****

 

Op zondag wordt in MAAS soep geserveerd.

In dit geval op 26 juni 2016

 

 

worteltomaten soep

4 personen

 

Nodig
500 gr aardappels
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel currypasta
150 gr wortel, julienne gesneden
750 ml wortelsap
1 blik (400 gr) tomatenblokjes
2 eetlepels citroensap
15 gr verse koriander, fijngehakt

Bereiding
Schil de aardappels, snij ze in kleine blokjes, en kook ze bijna gaar (ong. 10-15 minuten).
Giet de aardappelblokjes af, en bak ze daarna in ong. 5 minuten goudbruin in de olie in een koekenpan.
Voeg de currypasta en worteljulienne toe, en bak 2 minuten mee.
Voeg wortelsap, tomatenblokjes met sap, en citroensap toe.
Breng de soep aan de kook en laat ong. 3 minuten zachtjes koken.
Breng de soep op smaak met zout en serveer met fijngehakte koriander.

Currypasta maken

Nodig
3 eetlepels korianderzaad
2 eetlepels komijnzaad
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen gember
2 eetlepels olie
1 eetlepel tomatenpasta
1 eetlepel wijnazijn

Bereiding
Rooster de hele zaden in een droog koekenpannetje (elk soort zaad apart) totdat je het begint te ruiken.
Maal het geroosterde zaad en de peperkorrels grof in een vijzel.
Roer vervolgens alle ingrediënten stevig door elkaar.
Pureer het tot een pasta.

 

 

***

 

MAAS-jong!  geeft jonge kunstenaars de kans om een korte periode alleen of samen met andere kunstenaars aan een nieuw project te werken binnen de muren van MAAS, met aansluitend een weekend presentatie. Wil jij ook een MAAS-jong! op je nemen, stuur dan een mail naar via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.