MAAS-jong! november 2014

 

 

"Kersvers van de kunstacademie in Arnhem af. En nu?"

 

Met grote rasse schreden door de kunstwereld banjeren, je binnen likken of borrelen bij galeriehouders, kunstminnende en andere verzamelaars, met de ellebogen je voorheen klasgenoten met enorme kracht uit één of andere schildersprijs duwen, je de maat laten meten door kunstcritici, curatoren en andere verzonnen beroepen……

Carolien Oostveen heeft in de rol van eenmalig curator bij MAAS-jong! haar voormalig klasgenoten, net afgestudeerd aan ArtEZ Autonome beeldende kunst, opgeroepen om mee te doen met deze expositie of kersvers werk te tonen binnen de maat 12,5 cm x 9,8 cm of 345 cm x 70 cm .

 

 

Deelnemende kunstenaars:

Norbert Lieftink, Naomi Fruitman, Fiona Lutjenhuis, Bart Nijboer, Bram Kuypers, Marit Zandbergen, Femke van de Weg, Linda Kokke, Carlijn VoorneveldNathaniel Bagijn, Gijs Verhoofstad, Christien Dijkhuizen, Jasmijn Twilt, Ingrid Verweijen, Karin de Hair, Carolien Oostveen.

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.maasartistresidence.nl/?id=147#sigFreeId96b2cb06d7

 

Meer foto's:

 

de werken

MAAS-tekenboek

 

*****

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 30 november 2014:

 

 

 

 

 

 

 

Kersensoep met vanille-ijs

 

Nodig voor 4 personen:

 

  • 1 pot kersen a 700 gram
  • 200 ml kersenvocht/water
  • 200 ml rode wijn
  • 1 glaasje rode port
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 stukjes citroenschil
  • 2 el suiker
  • wat zout en versgemalen zwarte peper
  • wat citroensap naar smaak
  • vanille-ijs

Bereidingswijze:

 

Doe de kersen in een pan samen met alle overige ingrediënten behalve het zout, de peper en het citroensap.

Breng het geheel rustig aan de kook en laat het vijf à zes minuten sudderen.

Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.

Laat afkoelen tot lauwwarm.

Proef vlak voor het serveren en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.

Opdienen met een flinke lepel vanille-ijs.