MAAS-mixed no.8 - 8 incidenten

 


Incident #01: Verkennen en scannen van de ruimte direct na het uitladen van de spullen. Vanaf de bovenverdieping kijkend naar het vloerpatroon werd al snel besloten het patroon als uitgangspunt te nemen. De eerste stap was dan ook dat er proefdrukken, misdrukken en oud werk is versneden en in een nieuw patroon is gelegd.

Incident #02: De invloed van de achterwand op de ruimte; een ode aan de held Goya en een tijdsbeeld dat ondanks eeuwen verschil nog steeds actueel blijkt.

Incident #03: De vondst van een achtergelaten tafelblad volgeplakt met stickers van loodzware bands en de daarbij horende subculturele beeldtaal.

Incident #04: Ruimte benadrukken, vangen en volgen in het lage gedeelte, zonder de aansluiting naar de rest te missen.

Incident #05: Een collagewand; gesorteerd op thematiek, kleur en specifiek op de ruimte van MAAS afgestemd. Hierbij horen de tijdelijke aanplakborden; een obstructie en ruimtelijke  interventie. Tegelijkertijd weten we dat er iets gecommuniceerd gaat worden door affiches, boodschappen, of aankondigingen die belang hebben of dat suggereren te zijn.

Incident #06: Een nieuwe stopmotion gemaakt door Sjoerd completeert de ruimte beneden. De projectie op de originele transparante tekeningen zorgt voor een andere beleving dan de druk.

Incident #07: Een gloednieuwe leporello van 22 nieuwe collages; een samengaan van beider beeldtaal en het creëren van een suggestief verhaal. Hier versmelt het werk van beide kunstenaars letterlijk met elkaar.

Incident #08: De tekst op de wand rechtstreeks met potlood; citaat uit The Great Dictator van Charlie Chaplin; visionair, tragisch heroïsch en maatschappijkritisch tegelijk.