Onder de noemer ‘Het transformatie-huisje’ zullen tijdelijke interventies worden gedaan aan de buitenkant van het transformatorhuisje en/of aan de twee informatiepaneeltjes en wel zodanig, dat de aard en het karakter een verrassende verandering ondergaan. De acties zijn telkens maar van korte duur.

 

________________________________________________________

 

- transformatie  5 -

 

'het trafomannetje'

 

 MAAS en de polder - 30 september 2023  13.00-17.00 uur  -  Marcel Bors

 

  

 

Na zijn deelname aan het project ‘het innerlijk landschap' van Bart Drost in 2022 in het Transformatorhuisje ontstonden er in het brein en in de tekeningen van Marcel Bors wat hij 'trafomannetjes' is gaan noemen. Zestien tekeningen worden bij deze gelegenheid binnen ín het trafohuisje tentoongesteld, buiten leunt een trafomannetje van groot formaat, gemaakt van oude kartonnen dozen, lekker in het zonnetje tegen de muur.

 

Van buiten:

Van binnen:

 

   ________________________________________________________

 

- transformatie  4 -

 

'opwaaiende kleurvlakken'

 

MAAS en de polder - juli 2023  -  Bart Drost

 

 

Nieuwsgierig naar wat kleur zoal kan doen met het trafohuisje en wat een kleurvlak teweeg kan brengen in de polderomgeving hangt Bart Drost midden juli gedurende een week telkens weer een ander kleurig gordijn in de deuropening bij het takelbordes.

 

Van buiten:

Van binnen:

 

Klik hier voor bewegend beeld

 

________________________________________________________

 

- transformatie  3 -

 

'silent installation'

 

MAAS en de polder - maart 2023  -  Gerard Koek

 

 

Op vrijdag 17 maart 2023 is beeldend kunstenaar Gerard Koek aan het werk geweest bij het trafohuisje. Een korte ingreep aan de binnenkant van het huisje met een verrassend effect aan de buitenkant. Aan de ene deur een soort van verdichting, uit de andere komt een uitstulping tevoorschijn.

 

 

 Voor een korte impressie van de onttakeling van deze interventie klik hier.