MAAS-kort - april 2014

 

 
 
‘And makes one little room an everywhere’
(John Donne, ‘The Good-Morrow´- Songs and sonnets, 1633)
 

Kunstenaarsgroep De Familie streek neer in Maas.
Dat doet ze wel vaker en het liefst gaan ze zo de hele wereld over. Dit keer hoefden de Nijmegenaren niet zo ver te reizen - de sleutel lag om de hoek, de koffie pruttelde vertrouwd.

Niets was makkelijker dan op zaterdag en zondag de deuren open te zetten, visite te ontvangen en de gasten te vermaken.
 
Iedereen weet nu wat ie van rijtjeshuizen vinden kan, en mag. Alles – zolang het maar niet verveelt, echt alles.

Er was muziek-improvisatie van
Eugène Flören, Fred van Duijnhoven, Gerard van der Kamp en Harmjan Roeles. In verschillende settingen brachten ze ook de vertelling ‘Witrood´ van Nora van Dam en Irene Antoniesen op dreef. Peter Bremer en zijn zoon Ifang hadden de première van hun animatie ‘Arabesk’. Ger Driessen, José Seeling, Vincent van Delft, Nico Huijbregts en Yvonne Halfens maakten beeldende kunst. Nico Huijbregts bracht The Good-morrow van John Donne… alsof er in elk rijtjeshuis een haardvuur knapperde.

Deelnemende kunstenaars:

 

Peter BremerYvonne HalfensVincent van DelftNico Huijbregts, Nora van Dam , José Seeling, Harmjan Roeles ,Irene Antoniessen, Tim van Delft, Gerard van der Kamp, Fred van Duijnhoven, Eugéne Flörenen, Ger Driessen.

 

 

Meer foto's:

 

de familie op facebook

de muziek

de voorstelling

 

*****

 

Bij de activiteiten in MAAS-kort wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 27 april 2014:

 

 

 

 

 

 

Soep van Gerard

 
2 kilo uien
2 kilo wortelen
1 selderijknol
2 kilo bruine linzen
2 kilo tomaten
3 courgettes
knoflook
ketoembar
laurier
salie
olijfolie
citroen
groentebouillon
balsamico
peper
zout

 

2 kg uien fijnsnijden en minstens een half uur smoren met olijfolie eventueel wat water tegen aanbakken met 10 blaadjes laurier en een flinke tak rozemarijn, goed zacht en gaar.

Dan het vuur hoog na verwijderen laurier, net zolang verhitten tot het gaat bakken.

Vervolgens toevoegen: twee kilo wortels in de lengte gehalveerd dan in stukken van halve cm., een schoongemaakte selderijknol in dobbelsteentjes, twee kilo bruine linzen extra olijfolie.

Onder energiek roeren even stevig laten bakken.

Ketoembar toevoegen evenals salie(10 blaadjes) en water zodat het geheel goed onderstaat.

Laten koken tot de linzen gaar zijn.

Regelmatig roeren en controleren of de boel niet aanzet, zeker naarmate kooktijd vordert.

Dan nog erbij twee kilo tomaten in stukken, bouillonpoeder of blokjes even laten koken.

Op het allerlaatste bosje fijngesneden peterselie, twee teentjes knoflookpulp, fijn gesneden salie, drie courgettes( gehalveerd, zachte kern met lepel verwijderd en in dobbelsteentjes), bosje fijngesneden basilicum, sap van half citroentje, lepeltje balsamico, peper en zout, een flinke scheut olie.

Nog een keer goed roeren en opscheppen maar.