MAAS-mixed 04 - december 2015

 

 

Vijf zomerweken werkte Bart Drost dit jaar als artis in residence bij Arts Letters and Numbers in Averill Park, USA. Het was een artist residence 'in het groen'. De grote stad New York - hoewel slechts pakweg 130 mijl verwijderd - bleek vrijwel onbereikbaar. Restte hem niets anders dan flink doorwerken.  Onder aanmoediging van Frankie Lanes hit 'rolling, rolling, rolling' is een alomvattend project in zeven delen ontstaan.

Al het werk is in Amerika achter gebleven. Voor MAAS zal Bart dit project - of gedeelten ervan - opnieuw vorm geven.

 

Onder de indruk van haar schilderijen bij de eindexpositie 2014 van AKV St.Joost in Den Bosch, heeft Bart Fang Mij uitgenodigd om samen met hem te exposeren. Tijdens atelierbezoeken over en weer ontdekken zij raakvlakken en verschillen, praten zij over intrinsieke en extrinsieke motivatie, lopen bekende wegen die ze tevoren nog niet gingen.

 

Hetgeen dat Bart en Fang met elkaar verbindt is te vinden in hun houding: ze zijn beiden kindjes in de speeltuin. Ze vinden en ontdekken door middel van wat er al aanwezig is. Instinctief worden keuzes gemaakt om zo iets te laten ontstaan wat er gewoon moet zijn, iets wat er altijd al geweest had kunnen zijn, zo vanzelfsprekend. Alsof je terecht bent gekomen op een onzichtbaar spoor, het dwalen in een schaduwwereld. Geen idee waar je zult eindigen.

Durf te spelen, durf ver en diep te dromen, maar altijd: 'Think big, be small'.

 

Theo's hoekje

 

Bekijk hier The Carrousel of Life

 

Bekijk hier The Living Merry Go Round

 

 

*****

 

Bij de finissages in MAAS wordt soep geserveerd.

In dit geval op zondag 22 december 2015

 

Butternut soup uit Averill Park
6 pers

 

flinke scheut olijfolie

1 butternut pompoen

1 grote ui

1 flinke teen knoflook

2 koppen groentebouillon

1 kop sinasappelsap

1 kop gesneden champignons

halve theelepel komijn

halve theelepel kaneel

halve theelepel gember

halve theelepel koriander

zout

versgemalen zwarte peper

 

schil de butternut en kook tot ie zacht is

voeg de sinasappelsap en groentebouillon toe

blenderen

 

fruit de stukjes ui, knoflook en champignons met de kruiden in de olijfolie

 

voeg de twee mengsels bij elkaar

serveer met een flinke lepel geitenyoghurt