'het innerlijk landschap'

 

 

Jarenlang broedde beeldend kunstenaar Bart Drost op de mogelijkheid een kunstproject uit te voeren  in of vanuit het voormalige transfomatorhuisje aan de Hezelstraat in de Ooijpolder. In april 2022 heeft hij dan eindelijk de sleutels van het gebouwtje in handen. Vanaf dat moment ontvangt hij er, in de hoedanigheid van zijn alter ego Mr.MAAS, collega-kunstenaars en verzamelt al doende de indrukken die het landschap op hen maakt, welke afdruk het op hun ziel achterlaat.

 

Waartoe dit alles leiden zal is voor zijn gasten - en ook voor Drost zelf - vooralsnog een verrassing.

 

Wil je ook een dagdeel op werkbezoek komen in het trafohuisje, stuur dan een bericht naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

'aubade aan een landschap'

 

 

Elke zondagochtend van de maanden juni, juli en augustus om 11.00 uur in de ochtend zal een 'aubade aan een landschap' klinken vanaf het kleine bordes van het transformatorhuisje aan de Hezelstraat in Ooij. Een muzikaal optreden van pakweg één kwartier, verzorgd door een solist.

 

Net als in eerdere projecten van Drost gaat het ook bij 'aubade aan een landschap' niet om grote roem en veel tamtam. Er is geen financiële vergoeding, er is geen pr-campagne; er is geen stroom, geen water, zelfs geen wc.Misschien is er een handjevol publiek. Het gaat om het gebaar, om het gebeuren an sich.
Wat de solist wél krijgt is een schitterend uitzicht!

 

Voor de speellijst klik hier