MAAS-kort - januari 2014


 

In zijn fictieve zelfportretten zwerft Tonni van Sommeren door een wereld achter het spiegelvlak. Hij monteert zijn eigen hoofd op de lichamen van poserende modellen die hij tegenkomt in bestaande fotografische afbeeldingen uit verschillende media. Afbeeldingen van verleidelijke dames uit de mode- of reclamefotografie, maar ook historisch en antropologisch getint materiaal. Archetypische beelden die gebruikt worden om een waar of niet-waar verhaal te vertellen. In zijn geconstrueerde identiteiten refereert hij naar het portret als fictie, als constructie en idealisatie. Wanneer wordt een sjabloon een mens of andersom?

 

Op de catwalk van MAAS-kort paradeerden in het weekend van 25 en 26 januari 2014 een aantal van deze fictieve zelfportretten, geprint op aluminium.  Een kostuum van transparante stof - door Van Sommeren gebruikt bij een eerdere performance - hangt achteloos aan de wand. Op een robuuste werktafel staan vijf houtsnijwerken opgesteld, waarvan de onderlinge samenstelling tijdens de presentatie bij MAAS-kort meerdere vormen aanneemt.

 

Tevens presenteerde Van Sommeren zijn eerste fullcolor uitgave van 'Das Model'.

 

meer foto's:

 

das Model

variaties op een installatie

 

*****

 

Bij de activiteiten in MAAS-kort wordt soep geserveerd.

In dit geval op zaterdag 25 januari:

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloemkoolsoep met witte bonen:

4-6 pers.

1 bloemkool schoomaken in roosje en 1 venkelknol in plakken snijden.

bakken in olijfolie, 2 thl venkelzaad meebakken.

1 blik witte bonen van 400 gr toevoegen en de groente gaar koken in 1, 5 ltr groentebouillon.

Soep pureren en op smaak maken met zout en peper, beetje gember.

Dan nog een blik witte bonen uit laten lekken en door de soep roeren.

Opdienen met een flinke lepel gehakte peterselie, een scheut olijfolie en vers gemalen peper.

 

En op zondag 26 januari:

 

Pastinaak-preisoep met gember:

4-6 pers.

250 gr prei, 500 gr pastinaak, flink stuk gemberwortel.

Snijden en even bakken in olijf of zonnebloemolie en gaar koken in 1, 5 ltr groente bouillon.

Pureren en op smaak maken met zout en peper en citroensap.

Schepje creme fraiche  met een snufje paprikapoeder bij het uitserveren bovenop de soep leggen.