MAAS - lang!  speciaal elk weekend in december 2017

 

         

 

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"


De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde als Mr.MAAS deze ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, er kwamen onverwachte samenwerkingsverbanden tot stand of er werd eenvoudigweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

 

Eén van de consequenties daarvan is het feit dat MAAS langzaam maar zeker de ruimte heeft overgenomen. Telkens alles wegruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuïteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven. In 2017 gebeurt dit voornamelijk met vetkrijt.

 

Van 1 januari tot 31 december 2017 maakt Bart Drost met regelmaat kleurrijke tekeningen in vetkrijt. Soms maakt hij dagen achtereen telkens éen enkele tekening, ook wel eens meerdere tekeningen op een dag, dan weer een tijdje helemaal geen. Hij kiest er bewust voor om eenzelfde formaat en materiaal aan te houden. De thematiek is het leven van alledag, tot onderwerp kiest hij de dingen die hij meemaakt, losse gedachten en verre herinneringen, dromen en fantasieën.

 

Wanneer een tekening 'af' is, wordt deze prompt ingelijst. In tegenstelling tot eerdere series beschouwt Drost zijn tekeningen uit 2017 dan ook als van elkaar onafhankelijke werken. Meer dan 200 tekeningen verwacht hij dit jaar te maken en hij zal ze allemaal presenteren gedurende de hele maand december 2017 in deze - voorlopig laatste - MAAS.

 

alle vetkrijttekeningen 2017  zijn ter gelegenheid van

de voorlopig laatste MAAS-presentatie te zien op

 

elke zaterdag en zondag in december  van 13-17 uur

 

zondag 31 december vanaf 14.00 uur

finissage met oudjaarsbubbels & oliebollen

 

MAAS - Graafseweg 183A/Hatertseveldweg 26 Nijmegen

 

Wees van harte welkom!

 

 Voor een actueel overzicht van alle vetkrijttekeningen uit 2017 klik hier.

 Vetkrijttekeningen uit 2017 zijn t/m 31 december te koop voor €100,-- p.s., incl. btw.

Wil je nu al een tekening reserveren dan kan dat via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

 *****

 

 

MAAS is een initiatief van beeldend kunstenaar Bart Drost. Hij stelt zijn atelier 'om niet' aan collega-kunstenaars ter beschikking. Er is geen winstoogmerk, er is geen subsidie. Onafhankelijkheid is een groot goed.