MAAS-kort no. 11   30 en 31 december 2017

 

         

 

"En, doe jij zelf eigenlijk ook nog iets aan kunst?"


De afgelopen zes jaren ruimde Bart Drost elke maand opnieuw zijn atelier leeg en stelde als Mr.MAAS deze ruimte ter beschikking aan collega-kunstenaars. Er werden nieuwe projecten uitgevoerd, er kwamen onverwachte samenwerkingsverbanden tot stand of er werd eenvoudigweg een solo-tentoonstelling samengesteld.

 

Eén van de consequenties daarvan is het feit dat MAAS langzaam maar zeker de ruimte heeft overgenomen. Telkens alles wegruimen betekent ook telkens een onderbreking in de continuïteit van het werken van Drost. Tekenen echter is altijd een constante gebleven. In 2017 gebeurt dit voornamelijk met vetkrijt.

 

Pakweg 200 tekeningen verwacht Drost dit jaar te maken en hij zal ze allemaal presenteren tijdens zijn eigen MAAS-kort. Het werken in series is hem niet vreemd. De presentatie wordt dan ook aangevuld met een serie tekeningen uit 1983, een pastelkrijt-serie uit 1993, een serie suikerzakjesontwerpen uit 1995 een vetkrijt-serie uit 2000, grafietstifttekeningen uit 2005 en andere. Al met al meer dan 500 tekeningen!

 

De vetkrijttekeningen uit 2017 zijn t/m 31 december te koop voor €100,-- p.s., incl. btw.

Wil je nu al een tekening reserveren dan kan dat via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

Voor een actueel overzicht van alle vetkrijttekeningen uit 2017 klik hier.

 

 *****

 

 

MAAS is een initiatief van beeldend kunstenaar Bart Drost. Hij stelt zijn atelier 'om niet' aancollega-kunstenaars ter beschikking. Er is geen winstoogmerk, er is geen subsidie. Onafhankelijkheid is een groot goed.