MAAS - een initiatief van beeldend kunstenaar Bart Drost

 

     

 

In 1983 studeerde Bart Drost af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1984 heeft hij zijn atelier in de voormalige Melkfabriek Maas & Waal in Nijmegen. In 1993 startte hij er op de begane grond MAAS ruimte voor kunst.

 

Van 1995 tot 2010 lagen de MAAS activiteiten stil, maar in 2011 nam Drost de draad met groot enthousiasme weer op en ontstond zijn alter-ego Mr.MAAS. Met grote regelmaat vonden elk laatste weekend van de maand openbare activiteiten op het gebied van de beeldende kunst plaats in zijn atelier, dat hij voor deze gelegenheid telkens weer 'ontmantelde' opdat de monumentale ruimte geheel ter beschikking stond voor wie er op dat moment iets wilde laten zien of horen.

Zijn atelier werd 'om niet' aan collega-kunstenaars - jong en oud, rijp en groen - ter beschikking gesteld in het kader van deze MAAS-projecten.

Meer dan eens koppelde Drost elkaar onbekende kunstenaars samen in één MAAS-project.

 

En dat alles zonder subsidie.

Onafhankelijkheid is een groot goed...

 

Sinds januari 2018 liggen de MAAS-activiteiten stil en is de oude melkfabriek weer volop het atelier van Bart Drost. Hij werkt er aan een aantal nieuwe projecten over oude thema's, die tezamen  'in paradiso'  zullen gaan heten.

 

Deze website bevat het complete archief van MAAS van 1993 t/m 2017

 

Klik op de  rode woorden  en je komt terecht op pagina's met informatie over presentaties waaraan meer dan 250 kunstenaars een bijdrage leverden.