MAAS-mixed no. 11   25 & 26 november 2017

 

  

 

Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven. Dat heet resonantie.

 

Eind november 2017 werken Jeroen Glas (videowerk), Mark Kramer (installatie), BiOP (interventie in buitenruimte), Marjoke van de Plassche (ruimtelijk werk en tekeningen)  en Selma Dronkers (tekeningen)  gelijktijdig binnen de muren van MAAS, ieder vanuit zijn/haar eigen specialisme.

De perfectie van het imperfecte staat bij deze vijf kunstenaars centraal. Hun werken zijn eenvoudig, tijdelijk, onaf. Bij allen is de handeling van het maken een belangrijk deel van het eindbeeld. Beweging en stilstand wisselen elkaar af, stollen tot een beeld en stromen voort. 

 

Zal er uiteindelijk sprake zijn van resonantie? Met andere woorden: beïnvloeden de kunstenaars elkaar, waardoor de werken als vanzelfsprekend een geheel gaan vormen?

met een presentatie in het weekend van 25 en 26 november

Graafseweg 183A / Hatertseveldweg 26 Nijmegen

van 13.00 - 17.00 uur

 

*****

 

 

MAAS is een initiatief van beeldend kunstenaar Bart Drost. Hij stelt zijn atelier 'om niet' aan collega-kunstenaars ter beschikking. Er is geen winstoogmerk, er is geen subsidie. Onafhankelijkheid is een groot goed.