Met een stip op het voorhoofd en haar krukje achterop de fiets, kwam Oda le Noble jarenlang naar de Nijmeegse binnenstad. Daar liet ze van zich horen in winkelstraten, langs looproutes. Ze posteerde zich aan de randen van je aandachtsveld en rammelde ritmisch haar tamboerijn, zong erbij. Flarden van mystieke teksten doorspekte ze met spontane klankpatronen. Geen zangeres maar stemkunstenaar zei ze zelf. En ze trok zich niks aan van spottende commentaren. Vorig jaar overleed ze. Toen bleek hoezeer ze mensen ook raakte.
Haar verjaardag op 25 september is een mooie dag voor een “Ode aan Oda”. Met kunstenaars, muzikanten, performers die hun kijk op Oda geven, met even eigenzinnige optredens, composities, autonome beelden en met hun verbeelding van haar leven.
Een mooie dag ook met het jubileum van MAAS. Sinds vijf jaar biedt Maas weer plek aan kunstenaars. Jonge en oude kunstenaars, vrienden en onbekenden, schilders en knippers en dichters en zangers et cetera zijn welkom om er samen te experimenteren, te spelen, te werken aan een presentatie. Initiatiefnemer Bart Drost ruimt telkens zijn atelier uit, geeft hen genereus alle ruimte en praktische ondersteuning. Het laatste weekend van de maand ontvangt Mr.MAAS gastvrij deelnemers en publiek, en serveert op zondag steevast soep.
Op zaterdag 24 en zondag 25 september vertonen 15 kunstenaars hun kunsten. Ze maken tekeningen, foto’s en installaties, verheffen hun stem of fluisteren juist, dwingen aandacht af, bouwen ondergronds een klankmuur. Ze herinneren, herhalen, vertellen, vertalen. Alles in de geest van Oda. Alles met de vrijheid van MAAS, de vrije hand van Mr. MAAS.
“Ode aan Oda” wordt een bonte mix van media en stijlen met Miek van Dongen, Gaby van Dongen, Bertin van Vliet, Ernie Bossmann, Marjoke van de Plassche, Nina de Vroome, Ada Dispa, Ans Verdijk, Bart Drost, Harmjan Roeles.
 
MAAS open op zaterdag 24 & zondag 25 september van 13:00 - 17:00 uur
 
zondagmiddag staat op Oda geïnspireerde muziek centraal met
installaties van Mark Blom en Herman van den Muijsenberg
 
tussen 15:00 en 16:00 uur zijn er music performances
 
Graafseweg 183A   Nijmegen
 
 
***
 
 
 
                  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
 
 
N.B.: Graafseweg 183a heeft geen parkeerplaatsen.
Parkeren kan op het terrein van de witte molen aan de Looimolenweg,
recht tegenover MAAS,
of aan de achteringang van MAAS, Hatertseveldweg 26.
 
Naar MAAS is het 15 minuten lopen vanaf station Nijmegen NS
 

***

In MAAS is van alles mogelijk. Heb jij een idee, een plan of suggesties voor een project in MAAS, laat dit dan weten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.